«Aduceţi-vă aminte de mai marii voştri care v-au grăit vouă Cuvântul lui Dumnezeu; priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa şi urmaţi-le credinţa» Pavel, Epistolă către Evrei, 13,7

Deschiderea Cerurilor este voia, bucuria şi slava lui Dumnezeu.Deschiderea Cerurilor a început în Dimineaţa Zidirii şi se continuă la fiecare Aniversare a lui Dumnezeu, a Fecioarei Maria, a Sfinţilor şi Îngerilor Domnului până la sfârşitul veacurilor.Cerurile s-au deschis şi stau deschise pentru Om – minunatul Copil al lui Dumnezeu. Dorul permanent al lui Dumnezeu este de a ne strămuta cu toţii în Cer după ce ne-am asumat destinul pământesc.

Strămoşii noştri s-au aşezat o vreme să cumpănească… Dar stârniţi de cumpăna Învierii se vor scula înaripaţi de către Duhul Sfânt şi se vor înălţa cu trupul înviat la Cer.

Bunul Dumnezeu ne oferă Carul pentru întreaga noastră fiinţă şi persoană.

Fiul lui Dumnezeu s-a întrupat pentru valoarea omului, pentru menirea lui divină de a avea parte de învierea cu trupul Mântuitorului nostru Iisus Hristos care a pus cea mai mare preţuire trupului omenesc ca templu al sufletului. În trupul omenesc lucrează şi se manifestă prin suflet însuşi Dumnezeu, iar ceea ce este sublim este faptul că trupul poate fi înălţat până la cea mai minunată spiritualizare, făcând să se vadă prin el într-o frumuseţe şi subtilitate negrăită, infinita bogăţie şi complexitate a spiritualităţii lui Dumnezeu.

Bunul Dumnezeu ne-a dat nemărginirea în ochi să privim cerul nu numai în nopţile senine… Stelele par mici licurici ce luminează în marea catedrală – CERUL. Cu dorurile în piept şi cu frumuseţea graiului brodăm Credinţa nemuritoare în lemnul veşnic verde al Crucii.

Adesea, când se lasă noaptea o stea coboară facându-se scară de lumină ca să urce la Cer un Sfânt.

Maica Benedicta a pornit să urce Scara într-o zi de mai a anului 2006, lasându-ne în suflet durerea despărţirii de marele dascăl Zoe Dumitrescu-Buşulenga dar răcorindu-ne mintea cu râuri de mireasmă şi pulberi de lumină sfântă ce ne fac să-i simţim permanent prezenţa dată de universalitatea personalităţii sale.

Cu o conştiinţă profund cuprinzătoare, predestinată meditaţiei omul de cultură Zoe Dumitrescu-Buşulenga s-a regăsit în fiinţa sa mistică – Maica Benedicta.

Integrarea totală în sfera creştinismului ortodox i-a permis acumularea unui univers care i-a fixat ţelul în transcendenţă, promovându-i obârşia pur românească sub aura unui greu de egalat model, toate înţelesurile esenţiale ale destinului său conţinând lupta de o viaţă pentru biruinţa spiritului uman însetat de adevăr.

În preajma omului cult Zoe Dumitrescu-Buşulenga simţi un impuls revitalizant şi o linişte activă-punct de sprijin pentru înţelegerea ideilor majore ale Românului.

Lângă Maica Benedicta te redescoperi în încercările de a te confrunta cu tine însuţi, de a te adăuga Naţiei tale întru adevăr şi dreptate, de a te reda lui Dumnezeu întru Bine, Adevăr şi Frumos.

Din cartea vieţii creştine a omului Zoe Dumitrescu-Buşulenga, aflăm metodele de comparaţie internă, motivele călăuzitoare intelectului său.

Din psalmii trăirii Maicii Benedicta restabilim contextul misiunii ortodoxe oferindu-ne în dar şi jertfă celebrarea tainii de mileni a thracului-pelasg.

Corola de lumini a Maicii Benedicta o tăinuim în suflet cu devoţiunea unui ucenic.

Toate încercările omului în afara creştinismului se confruntă cu teoreme, cu idei abstracte, cu utopii, ba de ce nu,şi chiar cu machiavelisme…

Omul de cultură, Zoe Dumitrescu-Buşulenga a înnobilat catedra universitară, aşezând intelectualul în paradigmele sale pedagogic-creştine pentru ca tinerii să-şi afle sensul în tradiţia acestei Naţii primordiale, să se considere urmaşi ai demnităţii şi să-şi asume responsabilitatea acestei trăiri.

Acasă, Maica Benedicta se zămisleşte ca un fruct de fecioară în Grădina Maicii Domnului, înşirând pe cerul de lumină – poemul trăirii sale, ca dogmă a frumuseţii Românului.

Pledoariile ingenioase ale minţii sale erudite a determinat voinţa să argumenteze Adevărul. Dăruită cu o profundă înţelepciune zamolxiană a rezistat ispitei savante-vremelnice şi din pâinea sufletului şi-a picurat în mâinile calde miere, deschizându-şi fereastra inimii spre îngerul smereniei-pelerin al absolutului.

Existenţa sa fundamentată pe principii strălucite a dat renume generaţiei sale, ducând cugetarea românească în Panteonul Culturii universale. Explorând adânc istoria literaturii, a muzicii şi a tradiţiei şi-a plămădit opera în contextul unui continuu omagiu adus Creatorului.

Distinsa academician Zoe Dumitrescu-Buşulenga şi-a impus crezul de a realiza o punte solidă pentru cultura şi spiritualitatea românească spre universalitate, prin constituirea unei şcoli româneşti de literatură comparată.

Aşa cum marii Poeţi nu mor ci se adâncesc în stele, Dascălul Zoe Dumitrescu- Buşulenga s-a dăltuit într-un templu al culturii, luminând destinul multor generaţii şi dăruindu-le spre pioasă păstrare averea cea mai de preţ :conştiinţa unităţii de Neam, de Limbă şi de Religie.

Esenţa creştină a Maicii Benedicta a dat împlinire egală frumuseţii care se risipeşte în ruga oricărui smerit. Plămadă din stânca imperială carpatină, monahia Benedicta s-a înălţat în Arcul Tricolor ce-a devenit netimpului măsură. De o măreţie suavă, asemeni lui Brâncuşi – Ţăranul Imperial Absolut Român – se reazămă pe toată cuprinderea românească prin faptele ce duc spre lumina CUVÂNTULUI ce a boltit gândul curat ca un altar.

În toate ipostazele sale, de Dascăl, Româncă şi Creştină a îmbinat verticalitatea moral-creştină cu meridianul marelui curaj civic.

«Cât aveţi Lumină, credeţi în Lumină, ca să fiţi Fii ai Luminii!» (Ioan,12.36 )

Ca fiică a Luminii Ortodoxe, Maica Benedicta L-a trăit pe Bunul Dumnezeu în inima ei curată de Dascăl creştin român şi s-a înălţat la Ceruri ca o cunună de mare preţ cu care Neamul Daco-Român se slăveşte.

GHEORGHE CONSTANTIN NISTOROIU

Reclame

Revista IOSIF VULCAN, ediţia on-line

" Revista de arta si cultura IOSIF VULCAN " este fondata de scriitorul IOAN MICLAU , din Australia , si apare in editia "pe hartie " avand ca editor BIBLIOTECA " MIHAI EMINESCU" din Cringilla , Australia . Editia on-line este realizata prin colaborarea dintre Biblioteca " Mihai Eminescu" ,Cringilla, Australia, si ARP- ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU , Bucuresti -Romania . **** Director : IOAN MICLAU

========================== REDACTIA - contacte aici >>>>> _____________________________ _____________________________

IMAGINE DIN BIBLIOTECA „MIHAI EMINESCU“, CRINGILLA, AUSTRALIA

EDITORIAL de IOAN MICLĂU

ADEVARUL STRALUCESTE CA AURUL ====================== Adevarul straluceste ca aurul pierdut prin noroiul strazii.Furtuna, ploaia si vantul nu fac altceva decat sa spele suprafata obiectului de aur, scotand si mai mult in evidenta stralucirea acestuia. Asa vad eu in aceste revolte sociale internationale actuale, iesind la suprafata stralucind, adevarul adevaratei istorii a Romanilor. Ce mare si drept este Dumnezeu ! Indemnul la a scrie aceste randuri, recunosc, are la origini doua surse : a) Scrierea profesorului Gheorghe Constantin Nistoroiu, sub genericul : “Respect crestin fata de proprietate dar responsabilitate sacra fata de Mostenirea Neamului”.>>continuare>> ======================= VINA DE A FI POET "Numai pomul dezradacinat stie gustul pamantului de acasa; numai omul dus peste mari si tari stie cat de grea este povara dorului de Tara; numai poetul arde ca o torta, in fiecare zi, in fiecare noapte. Nu stiu daca I.Miclau si-a luat tarana din gradina casei parintesti, ca sa-si inveleasca trupul cu ea cand o fi sa fie. Sunt sigur, insa, ca a luat cu sine atatea amintiri, cat sa-i ajunga pentru o vesnicie. Isi inveseleste sufletul cu ele, cand il patrunde frigul strainatatii; isi oblojeste ranile ce i le fac sagetile singuratatii; isi sterge lacrimile dorului, isi doineste neimplinirile si putinele bucurii ale vietii. Si toate astea le rabda cu stoicism, stiind ca astfel isi ispaseste vina de a fi POET." (Pr. Prof.Dr. Al. Stanciulescu-Barda) ____________________________ UN FILM DE BEN TODICA DESPRE UN POET ROMAN LA ANTIPOZI Todica - Poetul IOAN MICLAU - carti, pasari si vazduhul -ep1 ============================ Todica - Poetul IOAN MICLAU - Carti...- versiune ptr.TV -ep2 ============================

Revista IOSIF VULCAN, ediţia on-line

_______________________________

TEME, RUBRICI ŞI AUTORI

15 Februarie 2007: DE ASTĂZI, REVISTA „IOSIF VULCAN“ APARE ON-LINE ŞI VA FI CITITĂ ÎN TOATĂ LUMEA!

De la Biblioteca Romaneasca "MIHAI EMINESCU" Wollongong, N.S.W Incepand cu luna februarie,2007, cititorii Revistei de Arta si Cultura "IOSIF VULCAN" vor putea ceti revista pe internet-on-line, gratuit. Revista apare prin voluntariat, devenind astfel accesibila cititorilor romani de pretutindeni in lume. Se alatura prin conceptie si servicii "SPIRITULUI ROMANESC" revista romanilor din AUSTRALIA, revistei "ANTIPOZI", precum si buchetului de Publicatii on-line, (25 la numar) ale ASOCIATIEI ROMANE PENTRU PATRIMONIU- ROMANIA. Revista "IOSIF VULCAN" poate fi accesata la adresa: www.revistaiosifvulcan.vordpress.com Numai cu cativa ani in urma era de neinchipuit o asemenea posibilitate de extensie a culturii si expresiei romanesti, dar iata ca astazi este posibil. Doamne ajuta ! Lucrarile dumneavoastra pot fi primite la adresa de e-mail:ioan@internode.on.net Scriitor : Ioan MICLAU

DUPĂ ZECE ANI…

…AM LEGAT PRIN ACEASTĂ REVISTĂ, O CALE ÎNSPRE INFINITUL LITERATURII ŞI CULTURII ROMÂNILOR DIN LUME!… Considerându-mă întrutotul aparţinător comunităţii româneşti din Australia, continuându-mi chemările mele înspre artele frumoase, române şi universale, voi continua a fi în serviciul acestora, a cărţii româneşti prin modesta biblioteca „Minai Eminescu”, şi prin cărţile ce aşteaptă în minte-mi, ieşirea în lume! Din motive de vârstă şi sănătate, însă dornic de a scrie ceea ce mai am viu în cutiuţa imaginaţiei mele şi a nu le duce cu mine în mormânt, mă sfătuie gândul, aud un îndemn interior: lasă calea tinerei generaţii ce vine, a duce mai departe gazetariile şi revistele literare, după orientările şi visele lor de continuitate şi existenţialitate a acestei frumoase naţii române!”

De un deceniu am editat această Revistă de Artă şi Cultură „IOSIF VULCAN”, adică 10 ani, şlefuind-o şi îngrijind-o spre a duce cititorilor cele mai curate, sfinte sentimente, de iubire a tot ceea ce este frumos şi uman. Să nu uităm Limba, cântecul, dansul, credinţa, simbolurile acestui neam din care ne tragem, al Românilor.

Mulţumesc tuturor celor ce m-au susţinut, fie prin sfat şi contribuţii, fie prin critici sau derâderi, căci recunoşteam prin ştiinţa mea luminată de Dumnezeu, a iubii fiinţa omenească aşa cum a creat-o pe fiecare în parte!

Deci cu mândrie şi speranţe în tinerimea noastră română dornică de viaţă şi viitor, las drum viselor lor, nu fac ruptură ci am legat prin această revistă o cale înspre infinitul Literaturii şi Culturii Neamului Românesc!

IOAN MICLAU din GEPIU, AUSTRALIA – 31 Decembrie 2006 / 1 Ianuarie 2007 (Cu lacrimi – IM)

=====================

AGENDA PRIMILOR PAŞI!

============================ ________________________ Biblioteca "MIHAI EMINESCU" -2006 13 McGovern Street, Cringila, N.S.W, 2502 - AUSTRALIA ________________________ Biblioteca " Mihai Eminescu " a fost declarata constituita la data de 25 Septembrie , 1996 , cu programul de deschidere si servire a cititorilor incepand cu dimineata zilei de 26 , ceea ce corespundea festiv si cu istoricul eveniment (mai putin cunoscut ) , Septembrie 1851 , cand Emigratia romana adera la Comitetul european de la Londra, reprezentantul ei fiind D .Bratianu. Deci, idee a unei unitati a emigratiei romane are radacini istorice. Biblioteca este o investitie privata a familiei Ioan si Florica MICLAU dar este de serviciu public pentru comunitatea romaneasca , pentru imprumut de carti cititorilor romani, cu deplina gratuitate pentru servicii. Inceputul a fost modest, si numai din drag comunitar, pentru etnia romana mai putin numeroasa in zona la acel timp, care sa poata gasi undeva o carte romaneasca, pentru citit. Treptat biblioteca s - a imbogatit prin noi carti cumparate de familia Miclau. Pastram pe agenda istoricului bibliotecii si ajutorul dat de familiile de romani din Australia care au donat carti, precum si precum si pe cele primite din partea unor vizitatori romani prin intermediul Ambasadei Romane din Canberra. Biblioteci judetene din Romania, respectiv, Oradea-Bihor, Cluj-Napoca, chiar de la Arhivele nationale ale Romaniei, carti de mare valoare cum sunt: "Romania . Evolutie in Timp si Spatiu" , "Romania in Documente si Album" La timpul respectiv am multumit tuturor celor ce ne-au intins o mana de ajutor cu o carte romaneasca, si le multumim si azi, in al 12-lea an de existenta. Aprecierile cititorilor au fost intotdeauna publicate in filele Revistei "Iosif Vulcan", aparuta si aceasta in anii 1997, ca o necesitate si tocmai pe fondalul acestei biblioteci. Viitorul bibliotecii acesteea, nu poate fi decat frumos, deoarece odata existenta, aceasta eventual isi poate schimba adresa dar nu serviciile. Co-proprietar de perspectiva in timp deci, speram a fi tocmai fiica noastra Tincuta Miclau, actualmente studiind pentru a doua Diploma universitara aici in Australia, avand deja versuri publicate, deci o tanara speranta prin care biblioteca va supravietii negresit. Bibliotecar Ioan MICLAU AUSTRALIA

„NESTORUL PRESEI ROMANESTI ”

Se împlineste in acest an 2007 un secol de la trecerea în eternitate a lui Iosif Vulcan, om de cultură de o importanţă deosebită pentru epoca sa, „Nestorul presei româneşti”, cum avea să fie numit de un exeget. Manifestările dedicate acestuia, consacrate evenimentului şi organizate în judeţul Bihor, au fost multiple şi cuprinzătoare pentru întreaga activitate a acestui om de cultură. >prof.>Iosif Popa >>

===================== ________________________

IDEI , INITIATIVE SI CHIPURI DE LA ROMANII- AUSTRALIENI

===================== O Actiune ce se cere a fi pornita de urgenta si fara un timp determinat: “Inventarierea cartii romanesti vechi! Aceasta actiune are la baza o idee mare, care aminteste de acea arheologie lingvistica atat de necesara, dar cu potential recuperator de patrimoniu romanesc incalculabil, readucand in realitate valori ale culturii si istoriei romane vechi, stravechi, care momentan stau necunoscute, cine stie pe unde, sortite pierderii si distrugerii. Ca sa fie mai clara actiunea propusa, nu este vorba de adunari si stocari de carti intr-un loc, ci doar de comunicari statistice, prin care sa se adune niste date si informatii de existenta acestora. Esential va fi existenta cartii, titlul acesteea, autorul, anul publicatiei, limba in care este publicata, tematica acestei carti, etc., locul unde se afla cartea, starea ei de ingrijire, daca necesita reparat, etc., etc. ___________________________ ___________________________ Actiunea este la nivel global, iar ideea este a se cere sprijin si participare tuturor familiilor romanesti de pretutindeni, nu tocmai la bibliotecile mari existente, unde evidentele oricum sunt clare si asigurate! IOAN MICLAU >>> continuare>>> ==================== SCRIITORI DE LA ANTIPOZI ==================== Despre scriitor si cineast -aici>>>> ==================== Despre scriitoare si eseista -aici >>>>>> ==================== ADEVĂRATE, REALE PUNŢI DE LEGĂTURĂ, ÎNTRE ROMÂNI! Cornelia .T. Chifu: Spune-mi mai clar ce înseamnă revista losif Vulcan. Cu drag şi consideraţie.“ Ben Todica : „losif Vulcan“ e o revistă literară realizată de poetul loan Miclău, în care scriitori, poeţi, jurnalişti, specialişti, cititori, îşi publică lucrările. Abonamentul anual costă 20 de dolari. Acesta e salariul pe o oră de muncă în Australia. Scriitorul loan Miclău, este şi fondatorul, proprietarul, Bibliotecii Mihai Eminescu din Cringila, N.S.W, Australia, de unde cititorii români împrumută cărţi prin poştă. Deci este un om pasionat şi dedicat culturii neamului. !“ ==================== Pr. Ioan Vasile Prundus, de la Biserica "Sf.Ioan Botezatorul" - Sydney, la biblioteca "Mihai Eminescu" - Cringila, N.S.W ___________________________ ___________________________ Pictura tinerei Ramona Bozan - orasul Wollongong, N.S.W - Australia ____________________________
iulie 2018
L M M J V S D
« nov.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

RSS Revista IOSIF VULCAN – Australia

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: