Criteriul lui Thibaudet,iată,se poate aplica şi în domeniul filosofiei sociale prin analiza capacităţii de iluzionare a românului,lucru ce-l face inegalabilul analist,scriitor,eseist şi filosof Artur Silvestri în noua sa carte Opera non grata-Eseuri despre”geografia jafului”,ocupaţiei şi “neo-migratori”-,apărută la Carpathia Press,2008.

Cartea cuprinde 15 prefaţe la alte lucrări din domeniul filosofiei imobiliare semnate de Artur Silvestri începând din anul 2003,până în prezent,inclusiv şi un capitol Opinii despre operă şi autor,semnate de scriitori din ţară şi mapamond.

Aşa cum ne mărturiseşte autorul,aceste prefaţe-studii apar respectându-se fidelitatea reproducerii.Prezenta carte se constituie într-o coerentă analiză a fenomenului imobiliar din ţară,dar aducându-se argumente exemplificatoare din alte ţări europene,şi nu numai.Ea este importantă pentru cercetătorul de mâine care va descoperii ideile sociale,mentalităţile”câştigate”într-o perioadă de rap din ţara noastră,fenomenele Aceştia suntevoluţiei/involuţiei imobiliare şi culturale de astăzi.

Autorul este un fin analist cu un profund ton asertoric,astfel că în Zicerea de coduri mărturiseşte cu sinceritate necesitatea împărtăşirii experienţei sale într-o activitate scriitoricească de 35 de ani.Prin revista Casa Lux,Artur Silvestri ajunge deschizător de drum şi teoretician de primă mărime a fenomenului imobiliar din România,acesta fiind hârtia de turnesor a unei societăţi.de aici şi până la sociologie nu mai este decât un pas,pe care autorul l-a făcut,evidenţiind,printre altele,jaful realizat prin hoţie.Concluzionând că onorabilitatea nu este câştigată prin ea însăşi şi muncă,ci prin furt.

Vechea organizare armonioasă din Cartierul Primăverii gândită de arhitectul Doicescu este abordată în Poveşti triste despre case şi grădini.Vastul proces de împroprietăriri cu falsificarea retrocedărilor,stau la baza originii noii propietăţi,fapt care a dezechilibrat coerenţa armonioasă a cartierului.Concluzia,la care ajunge autorul,este că în acest domeniu nu se mai poate face nimic.

O prognoză a pieţii imobiliare şi o analiză pertinentă o descoperim în Sfârşitul ciclului incoerent ce face parte din România în anul 2010.O prognoză de piaţă imobiliară.În această lucrare autorul abordează prezentul din punct de vedere sociologic,fiind obsesiv şi cenuşiu ce întunecă orice gând ce tangenţiază cu filosofia.Iar a gândi pentru un mâine al speranţei este o atitudine excentrică şi păgubitor.Pesimismul lui Artur Silvestri îşi are rădăcina în realitatea unui azi căzut în păcatul nerespectării legilor umane,scrise şi ne scrise.Acest fapt mă duce cu gândul la ce spunea La Bruyere în Caracterele,Nu înşeală nimeni de dragul de a face un bine cuiva;înşelătoria îi adaugă minciunii răutatea.

Analiza jocului abil al bursei de proprietăţi din Cele două Românii îl conduce pe autor să concluzioneze,după o profundă analiză cu argumente şi exemplificări,că în locul României de evoluţie s-a născut România de averi imobiliare.

Citind capitolul A câştiga:Dar pentru ce? Mi-am adus aminte de  nuvela lui Slavici Moara cu noroc unde de la primul rând se face precizarea că nu banul aduce fericirea.Artur Silvestri complectează  acest apoftem că nu banii ci sensul vieţii senine şi împăcate pe pământ face totul ireductibil.A găsi ceea ce ţi se potriveşte este „lamura şi esenţa”.

Trăitor în Bucureşti ,autorul fiind îndrăgostit de oraş, este neiertător cu evoluţia acestuia în Argument.Acest eseu este o reflecţie asupra Bucureştiului,care se va înnoii  prin multiplicare ori se va consuma lent,până la epuizare.Acest capitol a fost “Prefaţă la Megapolis Valah.O sută de principii doctrinare despre Noul Bucureşti,2004.

Epoca neo-folklor de Coca-Cola,copierea mot-a-mot a unor culturii străine de fiinţa românească este analizată cu pertinenţă şi obiectivitate în Lumi în perdele de fum,avanpremieră la propriul studiu Apologia hazardului.Mic îndreptar anual de aplasament şi câteva –Scene cu neo-migratori-.Autorul abordează din diferite unghiuri maniera  de expoziţie,metoda de lucru,obiectivele generale cu caracter colectiv,mediul dezordonat şi aproape misticoid al dezvoltării imobiliarului în ţara noastră,făcând şi o prognoză care în timp s-a adeverit.(Aceasta s-a făcut în 2003).

Problema neo-migratorului ce stăpâneşte dar nu se pricepe la nimic,în afara propriei ideologii acumulative este abordată în Scene cu neo-migratori ,acesta  reprezentând clipa jafului.Lăcămia,spunea Teognis în Poeme elegiace, a nenorocit mulţi oameni fără judecată,şi aceasta pentru că le-a fost greu să păstreze măsura când li s-a oferit bunătăţi.

Capacitatea poporului român de a se iluziona,de a visa fără suport,de aici provin şi multe mitologii din istoria noastră,a condus cum spune Artur Silvestri la o combinaţie,cel puţin stranie, de paradis artificial şi de efect de fericire indus.Problemă abordată în eseul-filosofic O ţară tristă,plină de humor.De aici,cred,că vine şi caracterul românului de a face haz de necaz,un obtimism rău înţeles.Iar faptul aderării noastre la organismele europene nu este altceva decât acceptarea tacită a retragerii statului din istorie.

Câteva gânduri din “Vremea Ducăi-Vodă” cuprinde destăinuiri sincere despre fenomenul CASA LUX. Un verdict neiertător ce cade ca o ghilotină pe”gâtul” Bucureştiului este eseul Bucureştii rămân numai în voia lui Dumnezeu! În care autorul sondează cu competenţă monopolul ideologic  şi conspiraţia economică care a  hotărât soarta Bucureştiului.

Capitolele Epoca-beţiei banului-,Pedagogie şi ferie,Scurt eseu despre vorbirea –în două limbi-,Gânduri de noapte(Jurnal intermitent),analizează interesele în imobiliar,istoria lor contemporană,conflictele,dar şi reflecţiile care subliniază că deasupra filosofiei combinaţiei mărunte stă greutatea competenţei care te face liber.

Dubla calitate de scriitor,cu toate valenţele ,dar şi scriitor analitic al barometrului imobiliar,în care putem include şi pe cea de filosof,sociolog şi psiholog,cea din urmă implicând şi cunoaşterea omului ,caracteristică indispensabilă pentru cel care se ocupă cu tranzacţii imobiliare.

Opinii despre operă şi autor “găzduieşte”semnăturile unor personalităţi scriitoriceşti care fixează imaginea  autorului în pantheonul Culturii Naţionale,bine meritat,al Omului ARTUR SILVESTRI.Aceştia sunt:Elena Buică-Pickering-scriitoare(Canada),Dwight B.L.Patton,director ziarul “Clipa”(SUA),Al.Nemoianu/istoric(SUA),Ionuţ ŢENE-storic,Ioan Miclău-scriitor,director al revistei “Iosif Vulcan”,Australia,etc.

Pentru acest scriitor,dăruit de Dumnezeu cu harul talentului, aplecarea asupra binelui confratelui şi promovarea iniţiativei şi menegmentului cultural şi artistic,înseamnă pasiune,bucurie în faţa creaţiei artistice,satisfacţie că poate ajuta confraţii ,bucurie în descoperirea unor sensuri originale şi inedite de abordare şi interpretare a fenomenelor sociale.

AL.FLORIN ŢENE

Reclame

Revista IOSIF VULCAN, ediţia on-line

" Revista de arta si cultura IOSIF VULCAN " este fondata de scriitorul IOAN MICLAU , din Australia , si apare in editia "pe hartie " avand ca editor BIBLIOTECA " MIHAI EMINESCU" din Cringilla , Australia . Editia on-line este realizata prin colaborarea dintre Biblioteca " Mihai Eminescu" ,Cringilla, Australia, si ARP- ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU , Bucuresti -Romania . **** Director : IOAN MICLAU

========================== REDACTIA - contacte aici >>>>> _____________________________ _____________________________

IMAGINE DIN BIBLIOTECA „MIHAI EMINESCU“, CRINGILLA, AUSTRALIA

EDITORIAL de IOAN MICLĂU

ADEVARUL STRALUCESTE CA AURUL ====================== Adevarul straluceste ca aurul pierdut prin noroiul strazii.Furtuna, ploaia si vantul nu fac altceva decat sa spele suprafata obiectului de aur, scotand si mai mult in evidenta stralucirea acestuia. Asa vad eu in aceste revolte sociale internationale actuale, iesind la suprafata stralucind, adevarul adevaratei istorii a Romanilor. Ce mare si drept este Dumnezeu ! Indemnul la a scrie aceste randuri, recunosc, are la origini doua surse : a) Scrierea profesorului Gheorghe Constantin Nistoroiu, sub genericul : “Respect crestin fata de proprietate dar responsabilitate sacra fata de Mostenirea Neamului”.>>continuare>> ======================= VINA DE A FI POET "Numai pomul dezradacinat stie gustul pamantului de acasa; numai omul dus peste mari si tari stie cat de grea este povara dorului de Tara; numai poetul arde ca o torta, in fiecare zi, in fiecare noapte. Nu stiu daca I.Miclau si-a luat tarana din gradina casei parintesti, ca sa-si inveleasca trupul cu ea cand o fi sa fie. Sunt sigur, insa, ca a luat cu sine atatea amintiri, cat sa-i ajunga pentru o vesnicie. Isi inveseleste sufletul cu ele, cand il patrunde frigul strainatatii; isi oblojeste ranile ce i le fac sagetile singuratatii; isi sterge lacrimile dorului, isi doineste neimplinirile si putinele bucurii ale vietii. Si toate astea le rabda cu stoicism, stiind ca astfel isi ispaseste vina de a fi POET." (Pr. Prof.Dr. Al. Stanciulescu-Barda) ____________________________ UN FILM DE BEN TODICA DESPRE UN POET ROMAN LA ANTIPOZI Todica - Poetul IOAN MICLAU - carti, pasari si vazduhul -ep1 ============================ Todica - Poetul IOAN MICLAU - Carti...- versiune ptr.TV -ep2 ============================

Revista IOSIF VULCAN, ediţia on-line

_______________________________

TEME, RUBRICI ŞI AUTORI

15 Februarie 2007: DE ASTĂZI, REVISTA „IOSIF VULCAN“ APARE ON-LINE ŞI VA FI CITITĂ ÎN TOATĂ LUMEA!

De la Biblioteca Romaneasca "MIHAI EMINESCU" Wollongong, N.S.W Incepand cu luna februarie,2007, cititorii Revistei de Arta si Cultura "IOSIF VULCAN" vor putea ceti revista pe internet-on-line, gratuit. Revista apare prin voluntariat, devenind astfel accesibila cititorilor romani de pretutindeni in lume. Se alatura prin conceptie si servicii "SPIRITULUI ROMANESC" revista romanilor din AUSTRALIA, revistei "ANTIPOZI", precum si buchetului de Publicatii on-line, (25 la numar) ale ASOCIATIEI ROMANE PENTRU PATRIMONIU- ROMANIA. Revista "IOSIF VULCAN" poate fi accesata la adresa: www.revistaiosifvulcan.vordpress.com Numai cu cativa ani in urma era de neinchipuit o asemenea posibilitate de extensie a culturii si expresiei romanesti, dar iata ca astazi este posibil. Doamne ajuta ! Lucrarile dumneavoastra pot fi primite la adresa de e-mail:ioan@internode.on.net Scriitor : Ioan MICLAU

DUPĂ ZECE ANI…

…AM LEGAT PRIN ACEASTĂ REVISTĂ, O CALE ÎNSPRE INFINITUL LITERATURII ŞI CULTURII ROMÂNILOR DIN LUME!… Considerându-mă întrutotul aparţinător comunităţii româneşti din Australia, continuându-mi chemările mele înspre artele frumoase, române şi universale, voi continua a fi în serviciul acestora, a cărţii româneşti prin modesta biblioteca „Minai Eminescu”, şi prin cărţile ce aşteaptă în minte-mi, ieşirea în lume! Din motive de vârstă şi sănătate, însă dornic de a scrie ceea ce mai am viu în cutiuţa imaginaţiei mele şi a nu le duce cu mine în mormânt, mă sfătuie gândul, aud un îndemn interior: lasă calea tinerei generaţii ce vine, a duce mai departe gazetariile şi revistele literare, după orientările şi visele lor de continuitate şi existenţialitate a acestei frumoase naţii române!”

De un deceniu am editat această Revistă de Artă şi Cultură „IOSIF VULCAN”, adică 10 ani, şlefuind-o şi îngrijind-o spre a duce cititorilor cele mai curate, sfinte sentimente, de iubire a tot ceea ce este frumos şi uman. Să nu uităm Limba, cântecul, dansul, credinţa, simbolurile acestui neam din care ne tragem, al Românilor.

Mulţumesc tuturor celor ce m-au susţinut, fie prin sfat şi contribuţii, fie prin critici sau derâderi, căci recunoşteam prin ştiinţa mea luminată de Dumnezeu, a iubii fiinţa omenească aşa cum a creat-o pe fiecare în parte!

Deci cu mândrie şi speranţe în tinerimea noastră română dornică de viaţă şi viitor, las drum viselor lor, nu fac ruptură ci am legat prin această revistă o cale înspre infinitul Literaturii şi Culturii Neamului Românesc!

IOAN MICLAU din GEPIU, AUSTRALIA – 31 Decembrie 2006 / 1 Ianuarie 2007 (Cu lacrimi – IM)

=====================

AGENDA PRIMILOR PAŞI!

============================ ________________________ Biblioteca "MIHAI EMINESCU" -2006 13 McGovern Street, Cringila, N.S.W, 2502 - AUSTRALIA ________________________ Biblioteca " Mihai Eminescu " a fost declarata constituita la data de 25 Septembrie , 1996 , cu programul de deschidere si servire a cititorilor incepand cu dimineata zilei de 26 , ceea ce corespundea festiv si cu istoricul eveniment (mai putin cunoscut ) , Septembrie 1851 , cand Emigratia romana adera la Comitetul european de la Londra, reprezentantul ei fiind D .Bratianu. Deci, idee a unei unitati a emigratiei romane are radacini istorice. Biblioteca este o investitie privata a familiei Ioan si Florica MICLAU dar este de serviciu public pentru comunitatea romaneasca , pentru imprumut de carti cititorilor romani, cu deplina gratuitate pentru servicii. Inceputul a fost modest, si numai din drag comunitar, pentru etnia romana mai putin numeroasa in zona la acel timp, care sa poata gasi undeva o carte romaneasca, pentru citit. Treptat biblioteca s - a imbogatit prin noi carti cumparate de familia Miclau. Pastram pe agenda istoricului bibliotecii si ajutorul dat de familiile de romani din Australia care au donat carti, precum si precum si pe cele primite din partea unor vizitatori romani prin intermediul Ambasadei Romane din Canberra. Biblioteci judetene din Romania, respectiv, Oradea-Bihor, Cluj-Napoca, chiar de la Arhivele nationale ale Romaniei, carti de mare valoare cum sunt: "Romania . Evolutie in Timp si Spatiu" , "Romania in Documente si Album" La timpul respectiv am multumit tuturor celor ce ne-au intins o mana de ajutor cu o carte romaneasca, si le multumim si azi, in al 12-lea an de existenta. Aprecierile cititorilor au fost intotdeauna publicate in filele Revistei "Iosif Vulcan", aparuta si aceasta in anii 1997, ca o necesitate si tocmai pe fondalul acestei biblioteci. Viitorul bibliotecii acesteea, nu poate fi decat frumos, deoarece odata existenta, aceasta eventual isi poate schimba adresa dar nu serviciile. Co-proprietar de perspectiva in timp deci, speram a fi tocmai fiica noastra Tincuta Miclau, actualmente studiind pentru a doua Diploma universitara aici in Australia, avand deja versuri publicate, deci o tanara speranta prin care biblioteca va supravietii negresit. Bibliotecar Ioan MICLAU AUSTRALIA

„NESTORUL PRESEI ROMANESTI ”

Se împlineste in acest an 2007 un secol de la trecerea în eternitate a lui Iosif Vulcan, om de cultură de o importanţă deosebită pentru epoca sa, „Nestorul presei româneşti”, cum avea să fie numit de un exeget. Manifestările dedicate acestuia, consacrate evenimentului şi organizate în judeţul Bihor, au fost multiple şi cuprinzătoare pentru întreaga activitate a acestui om de cultură. >prof.>Iosif Popa >>

===================== ________________________

IDEI , INITIATIVE SI CHIPURI DE LA ROMANII- AUSTRALIENI

===================== O Actiune ce se cere a fi pornita de urgenta si fara un timp determinat: “Inventarierea cartii romanesti vechi! Aceasta actiune are la baza o idee mare, care aminteste de acea arheologie lingvistica atat de necesara, dar cu potential recuperator de patrimoniu romanesc incalculabil, readucand in realitate valori ale culturii si istoriei romane vechi, stravechi, care momentan stau necunoscute, cine stie pe unde, sortite pierderii si distrugerii. Ca sa fie mai clara actiunea propusa, nu este vorba de adunari si stocari de carti intr-un loc, ci doar de comunicari statistice, prin care sa se adune niste date si informatii de existenta acestora. Esential va fi existenta cartii, titlul acesteea, autorul, anul publicatiei, limba in care este publicata, tematica acestei carti, etc., locul unde se afla cartea, starea ei de ingrijire, daca necesita reparat, etc., etc. ___________________________ ___________________________ Actiunea este la nivel global, iar ideea este a se cere sprijin si participare tuturor familiilor romanesti de pretutindeni, nu tocmai la bibliotecile mari existente, unde evidentele oricum sunt clare si asigurate! IOAN MICLAU >>> continuare>>> ==================== SCRIITORI DE LA ANTIPOZI ==================== Despre scriitor si cineast -aici>>>> ==================== Despre scriitoare si eseista -aici >>>>>> ==================== ADEVĂRATE, REALE PUNŢI DE LEGĂTURĂ, ÎNTRE ROMÂNI! Cornelia .T. Chifu: Spune-mi mai clar ce înseamnă revista losif Vulcan. Cu drag şi consideraţie.“ Ben Todica : „losif Vulcan“ e o revistă literară realizată de poetul loan Miclău, în care scriitori, poeţi, jurnalişti, specialişti, cititori, îşi publică lucrările. Abonamentul anual costă 20 de dolari. Acesta e salariul pe o oră de muncă în Australia. Scriitorul loan Miclău, este şi fondatorul, proprietarul, Bibliotecii Mihai Eminescu din Cringila, N.S.W, Australia, de unde cititorii români împrumută cărţi prin poştă. Deci este un om pasionat şi dedicat culturii neamului. !“ ==================== Pr. Ioan Vasile Prundus, de la Biserica "Sf.Ioan Botezatorul" - Sydney, la biblioteca "Mihai Eminescu" - Cringila, N.S.W ___________________________ ___________________________ Pictura tinerei Ramona Bozan - orasul Wollongong, N.S.W - Australia ____________________________
iulie 2018
L M M J V S D
« nov.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

RSS Revista IOSIF VULCAN – Australia

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: