Cu deosebit respect va facem cunoscut ca parohia noastra a publicat o serie de lucrări, pe care le are disponibile pentru vanzare. Ne-ar face placere ca să binevoiti si Dvs. sa va numarati printre cei ce se înfrupta din hrana spirituala ce-o oferă aceste lucrari.

De 18 ani publicăm,- cu greutati pe care numai Dumnezeu le stie -, la nivelul unui sat uitat de lume, sute de titluri de carti si brosuri cu continut teologic, istoric, literar, pe care le raspandim in parohia noastra, in tara si in strainatate in sistemul ,,cartea prin posta”, cu convingerea ca prin aceasta facem un act de apostolat pentru Domnul Hristos si in acelasi timp slujim cultura si neamul romanesc. Nu avem nici o sustinere decat de la Dumnezeu si de la cititorii nostri. Fiindca am publicat lucrari pe intelesul dumnealor  si care au raspuns cautarilor  spirituale ale omului de astazi, am putut rezista inflatiei, concurentei si rautatii  multora, care au cautat sa ne puna piedici.

Va rugam si pe Dvs., daca simtiti si traiti crestineste si romaneste, sa ne ajutati in aceasta nobila lucrare. Ajutorul Dvs. poate imbraca forme diverse. Va cerem ingaduinta sa va sugeram cateva:

1. -sa ne comandati din lucrarile disponibile pentru nevoile Dvs.;

2. -sa ne comandati lucrari, pe care sa incercati sa le raspanditi Dvs. insiva in cercul Dvs. de cunoscuti si prietenti;

3. -sa recomandati  rudelor, cunoscutilor si prietenilor dvs. lucrarile noastre si poate se vor gasi printre dansi oameni interesati sa le comande;

4. – sa ne trimiteti cat mai multe adrese de e-mail, pentru a trimite noi ofertele pentru cartile ce le avem disponibile acum si in viitor;

5. – alte forme de ajutor, pe care le considerati potrivite.

In cazul in care mesajul nostru nu va intereseaza sau va deranjeaza, va rugam sa ne scuzati, eventual sa ne dati un semn ca sa stergem pentru totdeauna adresa Dvs. din evidentele noastre.

Asadar, avem disponibile urmatoarele lucrari:

1. Iisus Hristos. Documente secrete(format de buzunar, 144 pag., coperta policromă, 4 lei). Volumul reuneste cateva documente aflate in arhivele Romei si ale Vaticanului, provenite de la autoritati sau persoane particulare din Palestina din vremea Mantuitorului. Imperiul Roman avea o politie secreta foarte vigilenta, care urmarea cu atentie orice lider al popoarelor subjugate. Asa era socotit si Mantuitorul, datorita popularitatii Sale. Din cauza aceasta, insusi imparatul de la Roma se interesa de El. Aflam amanunte surprinzatoare despre faptele si invataturile Lui relatate de oameni infiltrati in apropierea lui, de oameni politici ai vremii sau simple persoane particulare. Unele mergeau pana la amanunte precum culoarea parului sau a ochilor. Toate acestea ne intregesc imaginea despre persoana si dumnezeirea Mantuitorului, ne ajuta sa ne intarim convingerea  ca El nu a fost inventia evanghelistilor, ci a fost o persoana istorica, reala. Este una din cele mai tulburatoare carti  tocmai prin realismul si puterea ei  de convingere.

2. Pr. Al. Stanciulescu-Bârda, Scrisoare pastorala, vol.II(format A5, coperta policroma, 386 pag., 12 pag.). Parohia Malovat are o ,,publicatie” a ei, numita ,,Scrisoare pastorala”, care apare de doua ori pe luna si este trimisa gratuit fiecarei familii din parohie si la numerosi credinciosi din tara si din strainatate, prin posta si prin internet. Volumul reuneşte 40 de  astfel de ,,scrisori”. Ele sunt o cronica a satelor parohiei, dar si a multor evenimente din tara si strainatate. Contin luari de pozitie, analize de fapte si oameni prin prisma unei viziuni religios-morale. Preotul iese in arena, asa cum ii este datoria si lupta cu raul din el si din jurul lui. Se contureaza in paginile acestei carti imaginea parohiei noastre, care ar trebui a fie, poate, un modest model pentru multe altele. Desi mica si situata intr-o zona saraca, parohia noastra a reusit, dupa Revolutie sa desfasoare o intensa  activitate culturala si misionara. Am mentiona doar că este una din putinele parohii în care serviciile religioase sunt gratuite. Aceasta si multe alte experiente ce sunt scoase in evidenta in paginile acestei carti ar putea fi o lectura placuta atat pentru un preot, cat si pentru orice credincios.

3. I. D. Parvanescu, Martiri ai neamului(format A5, 275 pag., coperta policroma, 12 lei). Autorul se straduieste  si reuseste sa reconstituie   epoca zbuciumata  de la cumpana veacurilor XVII-XVIII  din Tara Romaneasca si Imperiul Otoman, in mijlocul careia  se consuma zguduitoarea drama a Sfântului  Constantin Brâncoveanu şi a fiilor sai. Lucrarea se bazeaza pe o bogata bibliografie si este insotita de numeroase ilustratii de epoca. Lectura acestei carti este captivanta si nu poate fi uitata multa vreme. In zilele noastre, cand forte obscure incearca sa distruga sentimentele patriotice si religioase  ale neamului romanesc, cartea aceasta este un adevarat remediu pentru regasirea de noi insine ca popor si ca oameni apartinatori de religia crestina.

4. Grigore Maerean, Chemari la Domnul, vol.VI(format A5, 206 pag., coperta plicroma, hartie offset, 12 lei). Parintele Grigore Maerean vietuieste la Manastirea Lainici din jud. Gorj. Pana in urma cu cativa ani nu publicase nici o carte. Scrisese insa mai multe, le copiase in singuratatea chiliei sale şi le daruise apoi celor ce socotea dansul ca le sunt de folos. Tiparul a inceput sa-l fascineze inca de la aparitia primului volum. A adunat cum a putut ceea ce risipise prin vreme si iata ca azi ofera cititorului cel de-al saselea volum tiparit si inca tot pe atatea isi asteapta randul la tipar. Parintele Grigore Maerean abordeaza un stil de predica mai putin uzitat in ultimii ani. Este stilul de predica al lui Ioan Botezatorul, stilul de predica folosit de majoritatea profetilor Vechiului Testament. Din predica lui Ioan Botezatorul cunoastem doar cateva fragmente din Noul Testament, dar acestea sunt suficiente, ca sa ne uimeasca prin franchetea, curajul si forta cu care sunt rostite. Acelasi lucru se petrece si cu predica parintelui Grigore Maerean. Predicile lui nu sunt facute spre a  fi scrise, ci vorbite. De fapt, aceasta se va surprinde din insusi continutul lor. Se adreseaza direct  interlocutorului, fara menajamente, fara  ocolisuri diplomatice, fara teama ca l-ar putea supara. Este constient ca are o misiune sacra, aceea de a lupta contra raului moral din lume si pentru acesta nu se sfieste sa ia securea si sa taie pacatul de la radacina. Predica parintelui Grigore Maerean necesita nu numai  cunoasterea realitătilor lumii contemporane sub aspect religios-moral, ci si o indelungata experienta de viata personala. Acestea se coroboreaza armonios cu o credinta puternica si cu o buna cunoastere a psihologiei umane, atat individuale, cat si colective. Intrebarea fireasca ce se poate pune este aceea daca poate fi actual un asemenea gen de predici. Ca preot, cu o experienta de predicator de peste treizeci de ani, consider ca este foarte necesara. Aceasta convingere se bazeaza si pe faptul ca primele cinci volume ale parintelui Grigore Maerean s-au bucurat de un succes surprinzător la cititori. Tirajele au fost repede epuizate si, ceea ce consider mai  important, este faptul ca fragmente din aceste volume au fost preluate de catre numeroase reviste si chiar ziare din tara si strainatate si oferite ca hrana spirituala cititorilor lor. Tocmai aceasta ne determina sa scoatem si prezentul volum, convinsi fiind că el va contribui din plin la asanarea religios -morala a societăţii romanesti contemporane, va contribui la intarirea credintei crestine ortodoxe. Primim si inscrieri pentru primele cinci volume, in vederea unei apropiate reeditari, cat si pentru vol. VII-X, care sunt in curs de aparitie.

5. Pr. Al. Stanciulescu-Barda, De la daci la Mesterul Manole( format A5, 20 pag., coperta policroma, hartie offset, 2 lei). Lucrarea a constituit initial comunicare la un congres internaţional. Analizeaza comparativ conceptul de jertfa in religia daca si folclorul romanesc.

6. Idem, Unitate nationala. De la gand la fapta( format A5, 46 pag.,  coperta policroma, hartie offset, 3 lei). Este urmarita ideea de unitate nationala in cultura romana dintru inceputuri si pana la inceputul secolului XX pe baza unei bogate bibliografii.

7. Ghidul elevului crestin(format de buzunar/jumatate de A5, 24 pag.), coperta policroma, 1,50 lei). Brosura se adreseaza elevilor din cl. I-XII, continand  rugaciunile si invataturile de credinta crestina ortodoxa elementare, conform cu programa scolara;

8. Evadarea din iad(format de buzunar/jumatate de A5,  40 pag., 1,50 lei). Brosura cuprinde povestea zguduitoare a unei femei din Banat, care a revenit la Ortodoxie, dupa ce a avut o experienta de viata impresionanta intr-o secta. Am publicat de mai multe ori aceasta brosura si nenumaratele scrisori pe care le-am primit de la cei care au revenit la Ortodoxie, ori n-au mai plecat de la Ortodoxie dupa ce au citit-o  constituie o dovada privind importanta unei astfel de lucrari pentru orientarea fiecarui credincios;

9. Bucate de post(424 pagini format A-5, cateva sute de retete, coperta policroma plastifiata,  12 lei). Cate un exemplar din acest volum a fost  donat fiecarei familii din parohie, cat si celor din afara parohiei, care ne-au dat o mana de ajutor pana acum.

Acestea sunt, deocamdată, cele disponibile. In viitorul apropiat, cu acordul Dvs., va vom comunica noile aparitii.

Cu deosebit respect,

Pr. AL. STANCIULESCU-BARDA 

Reclame

Revista IOSIF VULCAN, ediţia on-line

" Revista de arta si cultura IOSIF VULCAN " este fondata de scriitorul IOAN MICLAU , din Australia , si apare in editia "pe hartie " avand ca editor BIBLIOTECA " MIHAI EMINESCU" din Cringilla , Australia . Editia on-line este realizata prin colaborarea dintre Biblioteca " Mihai Eminescu" ,Cringilla, Australia, si ARP- ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU , Bucuresti -Romania . **** Director : IOAN MICLAU

========================== REDACTIA - contacte aici >>>>> _____________________________ _____________________________

IMAGINE DIN BIBLIOTECA „MIHAI EMINESCU“, CRINGILLA, AUSTRALIA

EDITORIAL de IOAN MICLĂU

ADEVARUL STRALUCESTE CA AURUL ====================== Adevarul straluceste ca aurul pierdut prin noroiul strazii.Furtuna, ploaia si vantul nu fac altceva decat sa spele suprafata obiectului de aur, scotand si mai mult in evidenta stralucirea acestuia. Asa vad eu in aceste revolte sociale internationale actuale, iesind la suprafata stralucind, adevarul adevaratei istorii a Romanilor. Ce mare si drept este Dumnezeu ! Indemnul la a scrie aceste randuri, recunosc, are la origini doua surse : a) Scrierea profesorului Gheorghe Constantin Nistoroiu, sub genericul : “Respect crestin fata de proprietate dar responsabilitate sacra fata de Mostenirea Neamului”.>>continuare>> ======================= VINA DE A FI POET "Numai pomul dezradacinat stie gustul pamantului de acasa; numai omul dus peste mari si tari stie cat de grea este povara dorului de Tara; numai poetul arde ca o torta, in fiecare zi, in fiecare noapte. Nu stiu daca I.Miclau si-a luat tarana din gradina casei parintesti, ca sa-si inveleasca trupul cu ea cand o fi sa fie. Sunt sigur, insa, ca a luat cu sine atatea amintiri, cat sa-i ajunga pentru o vesnicie. Isi inveseleste sufletul cu ele, cand il patrunde frigul strainatatii; isi oblojeste ranile ce i le fac sagetile singuratatii; isi sterge lacrimile dorului, isi doineste neimplinirile si putinele bucurii ale vietii. Si toate astea le rabda cu stoicism, stiind ca astfel isi ispaseste vina de a fi POET." (Pr. Prof.Dr. Al. Stanciulescu-Barda) ____________________________ UN FILM DE BEN TODICA DESPRE UN POET ROMAN LA ANTIPOZI Todica - Poetul IOAN MICLAU - carti, pasari si vazduhul -ep1 ============================ Todica - Poetul IOAN MICLAU - Carti...- versiune ptr.TV -ep2 ============================

Revista IOSIF VULCAN, ediţia on-line

_______________________________

TEME, RUBRICI ŞI AUTORI

15 Februarie 2007: DE ASTĂZI, REVISTA „IOSIF VULCAN“ APARE ON-LINE ŞI VA FI CITITĂ ÎN TOATĂ LUMEA!

De la Biblioteca Romaneasca "MIHAI EMINESCU" Wollongong, N.S.W Incepand cu luna februarie,2007, cititorii Revistei de Arta si Cultura "IOSIF VULCAN" vor putea ceti revista pe internet-on-line, gratuit. Revista apare prin voluntariat, devenind astfel accesibila cititorilor romani de pretutindeni in lume. Se alatura prin conceptie si servicii "SPIRITULUI ROMANESC" revista romanilor din AUSTRALIA, revistei "ANTIPOZI", precum si buchetului de Publicatii on-line, (25 la numar) ale ASOCIATIEI ROMANE PENTRU PATRIMONIU- ROMANIA. Revista "IOSIF VULCAN" poate fi accesata la adresa: www.revistaiosifvulcan.vordpress.com Numai cu cativa ani in urma era de neinchipuit o asemenea posibilitate de extensie a culturii si expresiei romanesti, dar iata ca astazi este posibil. Doamne ajuta ! Lucrarile dumneavoastra pot fi primite la adresa de e-mail:ioan@internode.on.net Scriitor : Ioan MICLAU

DUPĂ ZECE ANI…

…AM LEGAT PRIN ACEASTĂ REVISTĂ, O CALE ÎNSPRE INFINITUL LITERATURII ŞI CULTURII ROMÂNILOR DIN LUME!… Considerându-mă întrutotul aparţinător comunităţii româneşti din Australia, continuându-mi chemările mele înspre artele frumoase, române şi universale, voi continua a fi în serviciul acestora, a cărţii româneşti prin modesta biblioteca „Minai Eminescu”, şi prin cărţile ce aşteaptă în minte-mi, ieşirea în lume! Din motive de vârstă şi sănătate, însă dornic de a scrie ceea ce mai am viu în cutiuţa imaginaţiei mele şi a nu le duce cu mine în mormânt, mă sfătuie gândul, aud un îndemn interior: lasă calea tinerei generaţii ce vine, a duce mai departe gazetariile şi revistele literare, după orientările şi visele lor de continuitate şi existenţialitate a acestei frumoase naţii române!”

De un deceniu am editat această Revistă de Artă şi Cultură „IOSIF VULCAN”, adică 10 ani, şlefuind-o şi îngrijind-o spre a duce cititorilor cele mai curate, sfinte sentimente, de iubire a tot ceea ce este frumos şi uman. Să nu uităm Limba, cântecul, dansul, credinţa, simbolurile acestui neam din care ne tragem, al Românilor.

Mulţumesc tuturor celor ce m-au susţinut, fie prin sfat şi contribuţii, fie prin critici sau derâderi, căci recunoşteam prin ştiinţa mea luminată de Dumnezeu, a iubii fiinţa omenească aşa cum a creat-o pe fiecare în parte!

Deci cu mândrie şi speranţe în tinerimea noastră română dornică de viaţă şi viitor, las drum viselor lor, nu fac ruptură ci am legat prin această revistă o cale înspre infinitul Literaturii şi Culturii Neamului Românesc!

IOAN MICLAU din GEPIU, AUSTRALIA – 31 Decembrie 2006 / 1 Ianuarie 2007 (Cu lacrimi – IM)

=====================

AGENDA PRIMILOR PAŞI!

============================ ________________________ Biblioteca "MIHAI EMINESCU" -2006 13 McGovern Street, Cringila, N.S.W, 2502 - AUSTRALIA ________________________ Biblioteca " Mihai Eminescu " a fost declarata constituita la data de 25 Septembrie , 1996 , cu programul de deschidere si servire a cititorilor incepand cu dimineata zilei de 26 , ceea ce corespundea festiv si cu istoricul eveniment (mai putin cunoscut ) , Septembrie 1851 , cand Emigratia romana adera la Comitetul european de la Londra, reprezentantul ei fiind D .Bratianu. Deci, idee a unei unitati a emigratiei romane are radacini istorice. Biblioteca este o investitie privata a familiei Ioan si Florica MICLAU dar este de serviciu public pentru comunitatea romaneasca , pentru imprumut de carti cititorilor romani, cu deplina gratuitate pentru servicii. Inceputul a fost modest, si numai din drag comunitar, pentru etnia romana mai putin numeroasa in zona la acel timp, care sa poata gasi undeva o carte romaneasca, pentru citit. Treptat biblioteca s - a imbogatit prin noi carti cumparate de familia Miclau. Pastram pe agenda istoricului bibliotecii si ajutorul dat de familiile de romani din Australia care au donat carti, precum si precum si pe cele primite din partea unor vizitatori romani prin intermediul Ambasadei Romane din Canberra. Biblioteci judetene din Romania, respectiv, Oradea-Bihor, Cluj-Napoca, chiar de la Arhivele nationale ale Romaniei, carti de mare valoare cum sunt: "Romania . Evolutie in Timp si Spatiu" , "Romania in Documente si Album" La timpul respectiv am multumit tuturor celor ce ne-au intins o mana de ajutor cu o carte romaneasca, si le multumim si azi, in al 12-lea an de existenta. Aprecierile cititorilor au fost intotdeauna publicate in filele Revistei "Iosif Vulcan", aparuta si aceasta in anii 1997, ca o necesitate si tocmai pe fondalul acestei biblioteci. Viitorul bibliotecii acesteea, nu poate fi decat frumos, deoarece odata existenta, aceasta eventual isi poate schimba adresa dar nu serviciile. Co-proprietar de perspectiva in timp deci, speram a fi tocmai fiica noastra Tincuta Miclau, actualmente studiind pentru a doua Diploma universitara aici in Australia, avand deja versuri publicate, deci o tanara speranta prin care biblioteca va supravietii negresit. Bibliotecar Ioan MICLAU AUSTRALIA

„NESTORUL PRESEI ROMANESTI ”

Se împlineste in acest an 2007 un secol de la trecerea în eternitate a lui Iosif Vulcan, om de cultură de o importanţă deosebită pentru epoca sa, „Nestorul presei româneşti”, cum avea să fie numit de un exeget. Manifestările dedicate acestuia, consacrate evenimentului şi organizate în judeţul Bihor, au fost multiple şi cuprinzătoare pentru întreaga activitate a acestui om de cultură. >prof.>Iosif Popa >>

===================== ________________________

IDEI , INITIATIVE SI CHIPURI DE LA ROMANII- AUSTRALIENI

===================== O Actiune ce se cere a fi pornita de urgenta si fara un timp determinat: “Inventarierea cartii romanesti vechi! Aceasta actiune are la baza o idee mare, care aminteste de acea arheologie lingvistica atat de necesara, dar cu potential recuperator de patrimoniu romanesc incalculabil, readucand in realitate valori ale culturii si istoriei romane vechi, stravechi, care momentan stau necunoscute, cine stie pe unde, sortite pierderii si distrugerii. Ca sa fie mai clara actiunea propusa, nu este vorba de adunari si stocari de carti intr-un loc, ci doar de comunicari statistice, prin care sa se adune niste date si informatii de existenta acestora. Esential va fi existenta cartii, titlul acesteea, autorul, anul publicatiei, limba in care este publicata, tematica acestei carti, etc., locul unde se afla cartea, starea ei de ingrijire, daca necesita reparat, etc., etc. ___________________________ ___________________________ Actiunea este la nivel global, iar ideea este a se cere sprijin si participare tuturor familiilor romanesti de pretutindeni, nu tocmai la bibliotecile mari existente, unde evidentele oricum sunt clare si asigurate! IOAN MICLAU >>> continuare>>> ==================== SCRIITORI DE LA ANTIPOZI ==================== Despre scriitor si cineast -aici>>>> ==================== Despre scriitoare si eseista -aici >>>>>> ==================== ADEVĂRATE, REALE PUNŢI DE LEGĂTURĂ, ÎNTRE ROMÂNI! Cornelia .T. Chifu: Spune-mi mai clar ce înseamnă revista losif Vulcan. Cu drag şi consideraţie.“ Ben Todica : „losif Vulcan“ e o revistă literară realizată de poetul loan Miclău, în care scriitori, poeţi, jurnalişti, specialişti, cititori, îşi publică lucrările. Abonamentul anual costă 20 de dolari. Acesta e salariul pe o oră de muncă în Australia. Scriitorul loan Miclău, este şi fondatorul, proprietarul, Bibliotecii Mihai Eminescu din Cringila, N.S.W, Australia, de unde cititorii români împrumută cărţi prin poştă. Deci este un om pasionat şi dedicat culturii neamului. !“ ==================== Pr. Ioan Vasile Prundus, de la Biserica "Sf.Ioan Botezatorul" - Sydney, la biblioteca "Mihai Eminescu" - Cringila, N.S.W ___________________________ ___________________________ Pictura tinerei Ramona Bozan - orasul Wollongong, N.S.W - Australia ____________________________
iulie 2018
L M M J V S D
« nov.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

RSS Revista IOSIF VULCAN – Australia

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: